Kemi

Ammoniumchlorid

20. november 2008 af anjapigen (Slettet)

Hvordan er det man regner sådan et spørgsmål?

Hvor mange gram NH4CL skal du veje af for at lave 100mL opløsning der indeholder 70mg/mL NH4Cl?

Håber nogen kan hjælpe :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af mathon

(70 mg/mL) = (70 g/L) = (70 g/(1000 mL)) = (7 g/(100 mL))


Svar #2
20. november 2008 af anjapigen (Slettet)

er der ikke en anden måde at regne det på? forstår ikke rigtig hvordan jeg skal regne den på andre opgaver?

ved godt den her ikke er det samme men er jo det med en opløsning

Hvor mange gram koncentreret HCL-opløsning med 37,9% (m/M) HCl skal du veje af så du får 5,0 g ren HCl?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2008 af mathon

m*0,379 = (5 g)

m = (5 g)/0,379 = 13,1926 g ≈ 13,2 g


Skriv et svar til: Ammoniumchlorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.