Kemi

Opløselighed

20. november 2008 af Tnuggi (Slettet)

Halløjsa...

Hvis man har et opløselighedsprodukt med enheden M^2. Hvordan beregner man så opløseligheden i g/100 mL ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af Arctan (Slettet)

Hvis et salt AmBn opløses i vand fås

AmBn(s) → mA+(aq) + nB-(aq)

Opløseligheden i g/100 mL er da givet ved:

s{g/100 mL} = m+n√(Ksp/(mm·nn)) · M / 10

hvor Ksp er opløselighedsproduktet og M er molarmassen for saltet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2008 af mathon

med enheden M2
vil i følge #1 sige

A1B1 - eller normalt skrevet AB - opløses i vand fås
med
m = n = 1

AB(s) → A+(aq) + B-(aq)

Opløseligheden i g/100 mL er da givet ved:

s{g/100 mL} = 2√(Ko) · M / 10

hvor Ko er opløselighedsproduktet og M er molarmassen for saltet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2008 af mathon

2√(x) = √(x)


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.