Matematik

stamfunktion

20. november 2008 af sdelight (Slettet)

En funktion f er givet ved

f(x) 10x^4+1/x hvor x>0

a) Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1) = 25 .


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2008 af peter lind

Brug at xn+1/(n+1) eeer en stamfunktion til xn og at ln(x) er en stamfunktion til 1/x


Svar #2
20. november 2008 af sdelight (Slettet)

har aldrig haft om stamfunktioner før, så forstår ikke helt hvad du mener..:-)


Svar #3
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

Kan jeg få lidt hjælp..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Integrer funktionen og beregn k med dit punkt.


Svar #5
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg er overhovedet ikke med..?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2008 af mathon

f(x) =  10x4+1/x hvor x>0

F(x) = 2x5 + ln(x) + k og x>0

F(1) = 2*15 + ln(1) + k = 25

2 + 0 + k = 25

k = 23
hvoraf

F(x) = 2x5 + ln(x) + 23


Svar #7
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

er den så færdig nu..?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Lærte du overhovedet noget?


Svar #9
21. november 2008 af sdelight (Slettet)

faktisk ja.. kan sagtens se hvorfor man skal gøre det nu når det er stillet op.. det er kanon:-)


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.