Matematik

differentielregning

20. november 2008 af tikki1991 (Slettet)

Figuren viser grafen for en funktion f.

Bestem f’(-½).

Bestem 1. koordinaten til det punkt, hvor f’(x) = 2.
x= 0,9

Bestem en ligning for tangenten i dette punkt.

Vedhæftet fil: Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2008 af mathon

at bestemme f '(x) i (x,y) vil sige at finde
hældningstallet for tangenten i (x,y).

tangenthældningstal vil sige (1,a) = (1,f '(x))

du skal altså granske grafens punkter for
at finde det punkt (xo,yo), hvor
y stiger med 2, når x stiger med 1

tangentens ligning i (xo,yo)
er
y - yo = 2(x-xo)
eller reduceret til

y = 2x +(yo-2xo)
 


Skriv et svar til: differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.