Matematik

stamfunktion

22. november 2008 af uskis (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x)= x+1/x , x>0

Jeg skal finde F til f, hvor F(1)=3,5 .. Jeg har fundet F, men er nu gået i stå, en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af Isomorphician

indsæt 1 på x's plads, sæt lig med 3,5 og isoler k.


Svar #2
22. november 2008 af uskis (Slettet)

hvor k er en konstant på formlen for F?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af Isomorphician

Ja, da ubestemte integraler skrives som:

∫f(x)dx = F(x) + k


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.