Kemi

stofmængdeforholdet

22. november 2008 af emse16 (Slettet)

Hejsa!

Jeg sidder lige og laver kemi rapport, men der er noget jeg er lidt usikker på, og håber jeg kan finde lidt hjælp herinde på siden..

Spørgsmålet lyder: 

Dernæst anvendes de afstemte reaktioner til at finde stofmængdeforholdet mellem natriumhydrogencarbonat og hvert af de mulige faste produkter (NaOH, Na2O og Na2CO3). Herudfra findes stofmængderne af hvert af de mulige faste produkter, og ved hjælp af molarmasserne beregnes den masse, der teoretisk set skulle kunne dannes af hvert af de mulige faste produkter.

Håber i vil hjælpe mig =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af Arctan (Slettet)

Hypotetiske reaktioner:

1) NaHCO3(s) → NaOH(s) + CO2(g)

2) 2NaHCO3(s) → Na2O(s) + H2O(g) + 2CO2(g)

3) 2NaHCO3(s) → Na2CO3(s) + H2O(g) + CO2(g)

Du kender massen og molarmassen af NaHCO3(s) og så du kan finde stofmængden ved brug af relationen: n = m/M. Af de afstemte reaktionsskemaer ses, at 1 mol NaHCO3(s) reagerer til at danne 1 mol NaOH(s), ½ mol Na2O(s) eller ½ mol Na2CO3.Derfor kan du finde stofmængderne af disse NaOH(s), Na2O(s) og Na2CO3(s). Slutteligt kan du nu igen benytte dig af relationen n = m/M ⇔ m = n*M (hvor M er molarmassen og n er stofmængden) til at finde massen af de hypotetiske produkter.


Skriv et svar til: stofmængdeforholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.