Matematik

en hjernevrider!!!

22. november 2008 af uskis (Slettet)

Om tre variable x, y og z oplyses følgende:

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvendt proportionale, og
y er 10, når x er 2

Udtryk z ved x:
 

Leder ikke efter facit, fordi det vil jeg selv finde. men blot om en ledetråd, en god en :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2008 af peter lind

1. z=k*y

2. y=k/x

k er konstanter


Svar #2
22. november 2008 af uskis (Slettet)

z=k^2*kx 

?


Svar #3
22. november 2008 af uskis (Slettet)

nej nej nej :D

mener z=k^2 / x


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2008 af Isomorphician

y = k/x

10 = k/2

20 = k

Dermed er y:

y = 20/x


Skriv et svar til: en hjernevrider!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.