Kemi

Svovls oxidationstin

22. november 2008 af 171089 (Slettet)

Hej alle!

Håber nogen kan hjælpe mig..

Er der nogen der ved hvad svovls oxidationstrin er i Na2S, SCN^- og HgS??

Er der en metode til hvordan jeg kan finde oxidationstrinnet??

Og kan det passe at oxidationstrinnet for svovl i disse forbindelser er:

S=0, SO3^2-=4 , SO4^2-=6, S2O2^2-=2, S2O8^2-=7 ?

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af mathon

det formelle regnetekniske OT(S) i S2O82- er +7

det egentlige OT i peroxodisvovltrioxid er +6

                      SO3-
                       |
                       O
                       ||
                       O
                       |
                       SO3-
                       
  da
OT(O) i  -O=O-  er -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2008 af mathon

tastfejl

                SO3-
                 |
                 O
                 ||
                 O
                 |
                 SO3- 

--->

                SO3-
                 |
                 O
                 |
                 O
                 |
                 SO3-

da
OT(O)   i -O-O- er -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2008 af mathon

og betegnelsen er
peroxodisulfation

belært af
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=597612


Svar #4
22. november 2008 af 171089 (Slettet)

Okay tak.. Men er der ingen der ved hvad oxidationstrinnet for de andre forbindelser er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2008 af lottefar (Slettet)

 Hvis jeg ikke tager helt fejl, så skal du hovedsageligt bruge den regel (sammen med de andre 4 hovedregler) som siger, at i en kombination af elementer så gives det mest elektronegative element sit karakteristiske negative oxidationsnummer, og det mest elektropositive har et positivt oxidationstal.

Dvs. i Na2S vil S være i -2 oxidationsstadiet. I HgS vil du igen have svovl som -2. SCN^-1 er lidt et rod fordi i nok ikke har fået introduceret andet end Paulings elektronegativitet og her lægger svovl og carbon stort set oven i hinanden. Det du skal se, er nok, at N er -3. Derefter må carbon være mest elektropositivt og sandsynligvis være i sin +4 stadie. Da vil svovl igen have -2 som oxidationsstadie.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2008 af mathon

de andre OT er

OK


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2008 af lottefar (Slettet)

 Skrot sandsynligvis. Carbon er i +4 da det eneste andet positive oxidationstrin den kan være i er +2 og afaik kan jeg ikke lige komme større molekyler end CO, hvor det faktisk er tilfældet.


Skriv et svar til: Svovls oxidationstin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.