Matematik

procent stigning

22. november 2008 af sdelight (Slettet)

I 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. kr. Det bliver
besluttet, at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent, så de i 2020 når op på 60
mia. kr.
a) Bestem den årlige procentvise stigning i bevillingerne.

er der nogen der kan hjælpe..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af Da-ted (Slettet)

60 = 20 * (1+r)15


Svar #2
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

så det bliver

60/20=(1+r)^15

15kvadratroden(60/20) = 1+r

r= 15kvadratrod(60/20)-1

problemet er bare nu, at jeg ikke kan få trykket dette ind på min lommeregner rigtigt, da jeg får det til (25-1) og det virker ikke rigtigt..? kan du forklare mig hvordan jeg skal trykke den ind..?

                        


Svar #3
22. november 2008 af sdelight (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2009 af [email protected] (Slettet)

nu er det nok sent at svare på det men man skal bruge følgende fremgangsmåde i lomeregnen:

TI-84:

15 -> math -> tryk 5 -> (60/20)


Skriv et svar til: procent stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.