Matematik

lineær funktion

22. november 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hejsa. Jeg bliver pludselig i tvivl.

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid(middellevetiden( for danske kvinder kan for årene efter 1995 med god tilnærmelse beskrives ved en lineær model. y = ax + b

hvor x er antal år efter 1995, og y er middellevetiden (år).

Middellevetiden for kvinder er vokset fra 78,0 år i 1995 til 80,3 år i 2005.

a) Bestem tallene a og b.

Okay, her er mit problem.. Året 1995, når jeg skal finde a, skal jeg så kalde x1 = 1995 og x2 = 2005, eller således x1 = 0 og x2 = 10?

Kan godt finde ud af at finde a og b selv, men bare lige der jeg er i tvivl ^.

mvh. Line : ) 


Svar #1
22. november 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Der er det samme eksempel i min matematik aflevering med

Årstal (x)                 1990    1997    2001    2005

Antal tranepar           4          13         27          53

f(x) beskriver antallet af tranepar som funktion af antal år efter 1990.

Har igen samme problem, skal x1 være 1990 eller skal jeg kalde x1 for lig 0 når jeg skal udregne opgaven? Samme igen, kan godt finde frem til a og b, men bare lige det punkt jeg er tvivl om... men i Begge opgaver hælder jeg til at x1 = 0, men er nu lidt i tvivl : I      


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2008 af mathias-s (Slettet)

ja skriv x1=0.

og skriv at modellen betegner middellevetiden for kvinder x antal år efter 1995


Svar #3
22. november 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

 okay, mange tak mathias ; )


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.