Matematik

beskriv funktionen

22. november 2008 af christina1407 (Slettet)

hej :)

jeg har denne opgave som jeg gerne vil ha hjælp til..

lyder sådan.. :)

når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg, er der følgende sammenhæng mellem intensiteten ( i0 ) før passagen gennem blyvæggen og intensiteten ( i) efter passage:

i = i0  e^-0,0393x

hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm.

a) Beskriv, hvilken information funktionen giver om reduktion af gammastrålingens intensitet

..håber i kan hjælpe mig .. på forhånd tak

(ps.. ved godt af intensiteten er aftagende, min lærer snakkede noget om procent ! :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af mathon

i = io e-0,0393x

X½ = ln(2)/0,0393

eller skrevet

i = io (e-0,0393)x = io*0,961462x


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af mathon

dvs.

intensiteten dæmpes med 3,85% pr. mm. Pb-tykkelse


Svar #3
23. november 2008 af christina1407 (Slettet)

hej

tak :)

men hvordan regner du det ud ?


Skriv et svar til: beskriv funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.