Matematik

antal år i decimal tal omskrevet.

22. november 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

yes, jeg er kommet i en ny klasse og jeg vil nu meget gerne imponere min matematik-lærer lidt..

Vi har fået en matematik aflevering og en af opgaverne lød på at man skulle finde frem til en lineær funktion ud fra 2 koordinatsæt, så jeg har fundet a og b etc. etc. ret straightforward..

y er middellevelalder for kvinder. x er antal år efter 1995.

Så har jeg fået spørgsmålet: Hvilket år vil middellevelalderen for kvinder være 81,5 år.. og det har jeg, ved at isolere x, fået til at give 3,5/0,23.= Et ret langt decimal tal. Så har jeg så fundet ud af at det er i året 2010.

Det jeg godt kunne tænke mig, er at finde ud af hvordan jeg kan omregne hele dette store decimaltal, så jeg kan finde ud af præcis hvilket måned, hvilken dag (f.eks. 3. dag i måneden) og hvilket klokkeslet den her middellevealder indtræffer.. Bare for at flexe lidt med matematik-musklerne ; ) .. har prøvet nogen udregninger selv, men ser ikke ud til at passe ret godt. Nogen der har nogen bud?

mvh. Line ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvorfor dog gøre dette? Afrund året. Hvis du fx fik  2005.6767676767676 afrunder du til 2006


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Som du ogs har gjort.Hvis jeg var matlærer cille jeg hellere have en god beskrivelse af fremgangsmetoden samt relevante udregninger. Aældrig dette med år 2010, 2 måneder, 4 dage, 4 timer...

Bare min mening


Svar #3
22. november 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

tænkte bare hun kunne synes det var lidt morsomt hvis jeg havde udregnet det ned til mindste sekund : P 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis du får 2010.2174, ville jeg gøre således

1 dag=1/365.25 år, hvorfor 365.25*0.2174=79.4053 dage

2010 + 79 dage

1 dag= 24 timer

24*0.4053=9.7272 timer

2010 + 79.4053 dage + 9 timer

1 time=60 min

60*0.7272=43.632 min

2010 + 79.4053 dage + 9 timer + 43 min

1 minut=60 sek

60*0.632=37.92 sek

Konklusion:

2010 + 79.4053 dage + 9 timer + 43 min + 37.92 sek


Svar #5
22. november 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

heheheh okay, mange tak for din tid juventuz.. nu kan jeg se hvor jeg er gået galt i byen med min egen udregning..

Tak for din hjælp.

hilsen Line :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Rettelser:

1 år=365.25 dage, hvorfor...

Konklusion

2010 + 79 dage + 9 timer + 43 min + 38 sek


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2008 af juventuz (Slettet)

Bare skriv det mere overskueligt i din aflevering. Det jeg skrev var hurtigt skrevet dvs med en orden til        -3 :-)


Svar #8
22. november 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hehe jep, will do = ) mange tak igen. 


Skriv et svar til: antal år i decimal tal omskrevet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.