Matematik

Tangent

23. november 2008 af zenati (Slettet)

Hej har fået følgende opgave, som jeg ikke kan finde ud af:

tangenten til grafen  for f(x)=√x i (9,f(9)) danner sammen med koordinatakserne og linien med ligningen x=9 en firkant. Beregn denne firkants areal.

Ville være dejligt, hvis nogen gad at hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af mathon

f '(x) = 1/(2√(x))

f '(9) = 1/(2√(9)) = (1/6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det er altid en god ide at starte med at tegne det op i et passende program. Her er mathcad fortræffeligt, så kan man også se, om ens analytiske beregninger stemmer med den grafiske flade. Gør det først, ellers gør jeg det for dig. Det er altid bedst, når man selv gør en god indsats.

Erik Morsing


Svar #3
23. november 2008 af zenati (Slettet)

Jeg har ikke programmet?


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.