Matematik

Potensregning

23. november 2008 af Mindste My (Slettet)

Hej alle.

Jeg har lidt hjælp med noget matematik, håber nogen vil hjælpe? :)

a) Jeg har fået noge potensstykker, som jeg ikke ved hvordan jeg skal reducere:
F.eks. (0,5)3 * 22 * (0,5)-3
Jeg skal reducere dette stykke, men ved ike hvordan jeg skal gøre, da hverken grundtallet eller eksponenten er samme tal?

b) Jeg skal reducere et stykke som: 3√3 6√3, nogen der vil fortælle hvordan? :)

My.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Arctan (Slettet)

0.53 · 22 · 0.5-3 = 2-3 · 22 · 23 = 2(-3 + 2 + 3) = 22


Svar #2
23. november 2008 af Mindste My (Slettet)

Okay tak, men hvordan finder man ud af at 0,53 er det samme som 2-3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2008 af Arctan (Slettet)

Det er en relation.

x-y = 1 / xy = (1/x)y (og omvendt gælder det at xy = 1 / x-y = (1/x)-y)


Skriv et svar til: Potensregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.