Matematik

hjælp...

23. november 2008 af KLDP (Slettet)

jeg har fået en opgave i Mat AB1 bogen.

hvor der står:

m: 2x-3y =14

n: x-0.5y =5

Bestem ligning for den linie der går gennem skæringspunktet for m og n, som også er parallel med linjen med ligningen: 3x-6y=17

Skal jeg ik finde x og y ved substitutionsmetoden hos ligningerne m og n? men hva derefter??

Håber jeg kan få lidt hjælp:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af Isomorphician

Når du har fundet skæringspunket, finder du hældningskoefficienten for den nye linje og indsætter i:

y = a(x - x0) + f(x0), hvor x0 er x-værdien af skæringspunktet.


Skriv et svar til: hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.