Matematik

Begening af diagonal

23. november 2008 af Mona-Bahij (Slettet)

Hej der ude...

jeg sidder med en mat aflevering til imorgen hvor jeg skal beregne diagonalen, er der nogen der kan hjælpe, der er ikke et billet af opgaven, men disse oplysninger er givet:

en byggegrund har form som en firkant ABCD, hvor vinkel A=80 grader, vinkel B=60 grader vinkel C=105 grader, AD=21 m, og AB=50 m,

a: beregn længden af diagonalen BD. og bestem arealet af byggegrunden.

på forhånd tak:D


Brugbart svar (3)

Svar #1
23. november 2008 af Jannik.rl (Slettet)

 Du har en trekant ABD hvor BD er diagonalen. Du kender siderne AD og BD samt vinklen A, så med cosinusrelationen kan du regne BD ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2008 af MigM (Slettet)

Husk det er ikke en retvinklet trekant og derved gælder:

c^2 = a^2 + b^2 - 2 * a * b * cos(c)

 


Svar #3
23. november 2008 af Mona-Bahij (Slettet)

Ahaaa, nåår jo, det jo rigtigt, hehe de glemte jeg sku, du ska tusind tak;);)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2017 af AnnaMariaLucia (Slettet)

Hvordan finder jeg arealet for trekanten DCB?


Skriv et svar til: Begening af diagonal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.