Matematik

integrale

23. november 2008 af sdelight (Slettet)

To funktioner f og g har forskrifterne f(x)=kvadratroden3x+9 og g(x)=x+3.
Graferne for f og g afgrænser i anden kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af M.

For k > 0 afgrænser graferne for de to funktioner sammen med linjen med ligningen
x =k i første kvadrant en punktmængde N.

b) Bestem k, så arealerne af M og N er lige store.

Jeg har bestemt arealet a M= 57/2 = 28,5

Men kan ikke løse opgave b?

skal aflevere i morgen, så vil gerne have svar hurtigst muligt:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2008 af peter lind

Det opnår du ved at lade k være det samme som den nedre grænse i integralet, som du beregnede i a.


Svar #2
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

Problemet er bare at jeg ikke ved hvordan jeg gør det?


Svar #3
23. november 2008 af sdelight (Slettet)

skal altså lige have lidt hjælp her.. har virkelig stress på..


Svar #4
24. november 2008 af sdelight (Slettet)

tak for ingenting..


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2008 af mathon

a)
 AM  =  -30∫(f(x)-g(x))dx =  (3/2)
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. november 2008 af mathon

du skal bestemme k
af

0k∫(g(x)-f(x))dx = (3/2)


Svar #7
24. november 2008 af sdelight (Slettet)

det er for sent nu.. har afleveret min ufærdige opgave.. super fedt at aflevere sådan noget.. Synes i er elendige til at hjælpe.. man skal tikke og be' jer.. og alligevel så gider i ikke svare.. det er godtok en dårlig hjælp..


Skriv et svar til: integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.