Matematik

Cosinus og sinus!

21. oktober 2004 af KK_88 (Slettet)
Hey..

Ved ikke helt om jeg har helt tjek på Cosinus og sinus og skal til termin... min Bog kan ikke hjælpe, men her kommer så mit spørgsmål!

ER der ikke noget med at sinus har sine steder i cirklen hvor den er positiv og negativ og det samme med Cosinus.. Men hvilken side er det????

HVIS der er noget som er meget vigtigt når det handler om s og c så skriv det... Puha.. TERMIN


HILSEN KK_88

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

http://www.math.lsa.umich.edu/~zacht/teaching/unit_circle.html

Lad x-aksen være cos(ø) og y-aksen sin(ø)

Cirklen er x^2+y^2=1

fx 60 grader (du måler fra x-aksen og så mod uret.)

Da er cos60=0.5 (jf. x-aksen)og sin60=rod(3)/2 (jf. y-aksen).

Svar #2
21. oktober 2004 af KK_88 (Slettet)

oki.. tak.. men er der ikke noget med negativt og positivt sider i cirklen.. f.x. hvis man skal indsætte sinus -0,2 er det ikke ned af y aksen. men når det er minus at cosinus er det så den anden x aksle.. den til venstre??

KK_88

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)

cosx er negativ i intervallet fra 90deg til 270 deg

sinx er tilsvarende negativ i intervallet fra 180 deg til 360 deg.

Svar #4
21. oktober 2004 af KK_88 (Slettet)

Tak skal du have..


Håber min termin i matematik kommer til at gå godt.. hmm


KK_88

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Hvis din vinkel er negativ drejer du med uret.

Fx cos(45) = cos(-45) (samme x-akseværdi).

Men sin(45) er ikke lig med sin(-45), da vi her kigger på y-aksen.

Jf. mit link.

Skriv et svar til: Cosinus og sinus!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.