Matematik

Differentialregning..

24. november 2008 af marlene1 (Slettet)

Hej allesammen.
Jeg står overfor en opgave som jeg ikke lige kan finde rundt i, så håber der er nogen der kan hjælpe.

Opgaven:
Den linje derstår vinkelret på tangenten i den røringspunkt med grafen, kaldes en normal til grafen i punktet.
Bestem en ligning for normalen til grafen for f i punktet (4,f(4)), når f(x) = 0.5x+2*(kvadratrod af) x
altså : f(x) = 0.5x+2*kvrod(x)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af Isomorphician

- Find punktet (4, f(4))

- Find f'(x)

- Find f'(4)

- To linjer er ortogonale hvis produktet af deres hældningskoefficienter er -1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2008 af ibibib (Slettet)

a·c = -1


Svar #3
24. november 2008 af marlene1 (Slettet)


#1

hvordan finder jeg punktet (4,f(4)) , er ret lost i det.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2008 af Isomorphician

Du indsætter 4 på x's plads i:

f(x) = 0,5x + 2√x


Svar #5
24. november 2008 af marlene1 (Slettet)

f '(x) = 1/(2*√(x))

f '(2) = 1/(2*√(4)) = √(4)/8
 


Svar #6
24. november 2008 af marlene1 (Slettet)


#4

F(x) = 0,5x + 2√x

f(x) = 0,5 * 4 + 2√4

er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2008 af Isomorphician

#5:

f(x) = 0,5x + 2√x

f'(x) = 0,5 + 1/(√x)

#6: Ja.


Svar #8
24. november 2008 af marlene1 (Slettet)


- Men hvordan bestemmer jeg en ligning for normalen til grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2008 af Isomorphician

f'(4) = 0,5 + 1/√4

f'(4) = ....

....

Når du har fundet f(4), kan du tage et kig på det sidste tip i #1


Svar #10
24. november 2008 af marlene1 (Slettet)

f'(4) = 0,5 + 1/√4

så må : f'(4) = 0,5 *4/(√8)

okaay, så skal jeg finde produktet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2008 af Isomorphician

f'(4) = 0,5 + 1/√4

f'(4) = 0,5 + 1/2

f'(4) = 1


Skriv et svar til: Differentialregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.