Matematik

monotoniforhold

24. november 2008 af g-star-raw89 (Slettet)

Om en funktion oplyses at f ' (x) = (x+7)(x-11)

Bestem monotoniforholdene for f.

Hvordan får jeg det til at blive f og IKKE f ' og er det ikke noget med en kvadrat sætning?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

For at bestemme monotoniforhold er det faktisk federe at have f'.. Derved ved du i hvilke punkter din tredjegradsligning vender, og ved at kigge på fortegnet for a, kan du så beskrive monotoniforhold..


Svar #2
24. november 2008 af g-star-raw89 (Slettet)

Ehm men skal det ikke sættes lig 0 ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Ahh jo. Men når du har 2 led ganget sammen og det ene led er 0 giver produktet af de 2 led også 0.

Tænk derfor på: Hvad skal der til for at

( x + 7) = 0

( x - 11 ) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2010 af hatbuda (Slettet)

 Er der nogen der kan regne denne her ud, please ? 

f(x)= 1/3 x^3 - 4x

også monotoniforhold,,, please....


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.