Matematik

Differentialregning x>0 ?

24. november 2008 af Sarahx (Slettet)

Hej :-)

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave, da jeg ikke  rigtig kan huske, hvordan jeg kommer igang? (det er dét x>0, der gør mig forvirret)

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = 15-2x-12/x, x>0

- Brug differensialregning til at gøre rede for , at funktionen har et maximum


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at differentiere den. Så kigger vi på betingelserne senere.


Svar #2
24. november 2008 af Sarahx (Slettet)

Altså skal jeg finde f`' (x) uden at tænke på x>0 i første omgang?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2008 af Julejule (Slettet)

Grunden til at x>0 er at man ikke må dividere med nul.

f(x) = 15-2x-12/x, x>0

Hvis x=0 så vil du få f(x)=15-2*0-12/0 og der vil derfor ikke været et resultat til ligningen da man som sagt ikke må dividere med nul.


Svar #4
24. november 2008 af Sarahx (Slettet)

Hmm okay, tror jeg spørger min matematiklærer, forstår det ikke helt, men tak for hjælpen alligevel :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Funktionen er også defineret for x<0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2008 af Julejule (Slettet)

Ja det har du fuldstændigt ret i :)
 


Skriv et svar til: Differentialregning x>0 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.