Matematik

interfraglregning

25. november 2008 af Tara987 (Slettet)

betragt funktionen f med forskrift

f(x)0 x^2-10x+21

bestem de to stamfunktioner til funktionen f hvis grafer har førsteaksen som tangent??

er helt blank


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

1. Opret kun ET indlæg om samme opgave

2. Giv indlægget en sigende titel(haster mm er bandlyst!)

- Men nu til opgaven:

Du har funktionen:

f(x)=x^2-10x+21

1. Bestem først F(x) (stamfunktionen, hvor integrationskonstanten huskes)

2. For at bestemme integrationskonstanten skal du gøre brug af oplysningen om, at stamfunktionerne har første aksen som tangent.

Hertil løses nu ligningen:

y=0=F'(x)=f(x) (dvs. 0=f(x))

, hvoaf du nu kender to punkter, som hver hører til deres stamfunktion.

3. Integrationskonstanten bestemmes ved indsættelse af dit punkt i F(x) (dette gøres to gange, thi andengradspolynomiet nu engang skærer x-aksen 2 gange)

- Hermed er opgaven løst (husk at indsætte den fundne integrationskonstant (K1 eller K2) i F1 eller F2 (hvor 1'erne hører sammen og 2'erne hører sammen)

- Mvh. Dan


Skriv et svar til: interfraglregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.