Fysik

Bundafleringers alder

25. november 2008 af Agnethe1990 (Slettet)

Hej allesammen

Jeg sidder med en opgav som jeg egentlig har lidt svær ved at regne ud, så derfor vil jeg gerne have lidt hjælp :)

82210Pb har en halveringstid på 22,3 år. Aktiviteten for 82210Pb er 27 Bq.

Hvor mange 82210Pb-kerner er der i prøven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af mathon

A = k*N
og
k = ln(2)/T½ = (ln(2)/(22,3 år) = 0,031083 år-1 = 8,63412*10-6 s-1

N = (1/k)*A = (1/(8,63412*10-6 s-1))*(27 s-1) = 3,12713*106    82210Pb-kerner


Skriv et svar til: Bundafleringers alder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.