Matematik

Vektor - vinkel

25. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

Opgaven skal løses uden at indføre koordinater !
Der er givet to punkter A og B. Afstanden mellem A og B er 5. Punkterne C og D er fastlagt ved, at ->BC = ½->AB + ->^AB og ->CD = ½->^AB (minus) ->AB (NB ->AB betyder vektor AB)
 

a) Beregn firkantens vinkler.
 

Ifølge bogen skal vinkelA = 71,57 grader, vinkelB = 116, vinkelC = 90 og vinkelD =81..
men aner ikke hvordan de kommer frem til dette
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2008 af mathon

tegn en nøjagtig tegning og påfør målene:
du vil indse, at
tan(A) = (7,5/2,5) = 3
hvoraf

A = tan-1(3) = 71,6°

B = 180°- tan-1(5/2,5) = 116,1° ..... osv. ................
 


Svar #2
25. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

kan ikke forstå din logik, eller rettere sagt udregninger, fordi min beregning af vinkel C ikke bliver korrekt. Hvilket den burde blive da jeg bare følge samme mønster som du har vist ovenfor...?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2008 af mathon

efter opfordring:

vinkel C = 180°- 63,4° - (90°- 63,4°) = 180°- 63,4° - 90° + 63,4° = 90°


Svar #4
26. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

Mange tak.
Jeg værdsætter det virkelig :).
 


Skriv et svar til: Vektor - vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.