Matematik

Hvordan skal det gribes an?? HJÆLP

25. november 2008 af Neu (Slettet)

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i Danmark med 2900 personer pr måned. I april 2005 var der 165 200 ledige.

a) Opstil en model, der beskriver udviklinen i antal ledige i den nævnte periode.

Hvordan skal jeg stille den op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af Isomorphician

Du kan starte med at overveje om det drejer sig om en lineær, eksponentiel eller potensiel model.


Svar #2
25. november 2008 af Neu (Slettet)

Det er vel en linær model. Så jeg skal vel finde hældningstal og skæringspunkt, men hvilke tal skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af Isomorphician

Lineær model: y = ax + b

a = hældningskoefficient

b = startværdi

Se om du kan udlede a og b fra din opgaveformulering.


Skriv et svar til: Hvordan skal det gribes an?? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.