Matematik

haster

26. november 2008 af nathaliee (Slettet)

hej.

jeg har to opgaver jeg er lidt i tvivl om.

1) I en prognose for Angolas befolkningstal benytter man modellen: y= 14*1,023^X

hvor y er befolkningstallet i millioner indbyggere og x er antal år efter 2000

Hvad fortæller tallene 14 og 1,023 om udviklingen i angolas befolkningstal?

2) En funktion er givet ved f(x)= 3x+10*e^2x

bestem f '(0) - dvs. jeg sætter 0=3*2*e^2x - men hvordan regner jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af peter lind

1) sæt x=0 og se hvad resultatet bliver. sæt derefter x=1 og sammenlign med resultatet for x=0.

2) f'=3+20e2x


Svar #2
26. november 2008 af nathaliee (Slettet)

mange tak - nu forstår jeg det. jeg har bare lige et spørgsmål mht. 1) for hvis x=0 så må 14 sige noget om befolkningstallet lige nu. men hvad med tallet 1,023?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af peter lind

Det betyder at befolkningen er vokset med 2,3% på et år. Hvis du sammenligner et vilkårligt år med det følgende år, vil du opdage at befolkningen igen er vokset med 2,3%


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.