Matematik

tretrinsreglen

26. november 2008 af Mette40 (Slettet)

Heey.
Sidder med en opgave i matematik, og håber der er nogen der kan hjælpe, for jeg er virkelig gået i stå.

Opgaven lyder:

Benyt tretrinsreglen ”direkte” til at vise at er differentiabel med.

På forhånd tak.


Svar #1
26. november 2008 af Mette40 (Slettet)

opgaven kommer lige igen :s

Benyt tretrinsreglen ”direkte” til at vise at  f(x) = 1/x   er differentiabel med f ' (x) = -1 /x^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af bQnne (Slettet)

 Er ret sikker på at det står i din lærebog.

Tretrinsreglen går ud på at du først skal finde Delta(x) (altså *trekant*X).

Dernæst skal du finde Delta(x)/h og til sidst Lim for delta(x)/h (lim = grænseværdien)


Svar #3
26. november 2008 af Mette40 (Slettet)


Jeg er ikke sikker på løsningen, men..

f = f(x + x) - f(x)
<=>
f = (1/(x + x)) - 1/x

 Og heraf så:

2:
f/x = ((1/(x + x)) - 1/x)/x

Det er så her jeg er stået af, i formelsamlingen er det nemt nok at se at f'(x) = -1/x^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/141937


Skriv et svar til: tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.