Matematik

Mat-sæt 2000-8-2V HJÆLP!!!

18. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej alle sammen!
Jeg sidder fast i nogle opgaver!
Jeg søger ikke facit... men bare nogle hints til hvordan jeg kommer videre, fordi nu har jeg snart brugt alt for meget tid på det, uden fremskridt!!! Opgaverne stammer fra hæftet "eksamensopgaver i mat. II" og det er sættet 2000-8-2V og det drejer sig om følgende opgaver: 4,6 og 7a. Håber, at nogen vil give mig et "skub"!
På forhånd tak
Hilsen Sasha

Svar #1
18. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Sasha.

Opg. 4 har jeg ikke noget forslag til, men hvis du har MAT 2B (lærebog i matematik), så kan du måske få hjælp på s. 188 til 200. Jeg har nemlig lykkelig glemt alt om statistik (jeg har 1-årig højniveau).

Opg. 6)

d(4) skal forstås som afstanden mellem punktet Q(4,sqrt(4))=(4,2) og P(2,0). Dvs. til at beregne d(4) bruger du afstandsformlen: d(4)=sqrt[(4-2)^2+(2-0)^2].
Det var det første spørgsmål. Dernæst skal du "beregne" d(x):
d(x)=sqrt[(x-2)^2+(sqrt(x)-0)^2].
Minimum finder du ved at betragte (se på) differentialkvotienten.

Opg. 7a)

Hvis du vha. formlen dist(P,l)=(abs(ax+b-y))/(sqrt(a^2+1)) kan vise, at afstanden fra centrum B(3,0) til linjen l er 2, så har du vist, at l en tangent til cirklen. Hvis du har MAT 1(lærebog i matematik), så kan du desuden se på side 122-123.
I næste spørgsmål skal du finde k-sættet til punktet P. En måde - og den eneste, jeg kan komme på lige nu - at gøre det på, er at se på vinkler.
m tangerer C2 i et punkt, som jeg kalder Q. Ser vi på trekant ABQ, som er retvinklet, kan vi vha. cos.rel. for en retvinklet rekant beregne vinklen B mellem BQ og BA. Da vi kender den, kan vi finde vinklen A mellem AQ og AB.
Vinkel A kan desuden betragtes som en periferivinkel på C1's periferi. Vi ved, at en centervinkel, er dobbelt så stor som en periferivinkel. Dvs. at vinkel O mellem OP og OB er dobbelt så stor som vinkel A. Da vi nu kender vinkel O, kan P's koordinater findes som [cos(O),sin(O)].

Mvh. Sigmund

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2003 af MaMarrachO (Slettet)

Den sidste opgave (7.a) kan også laves på en anden måde. Jeg har selv lige bakset med den for en uge siden. Du kan ved hjælp af formlen for b (b=y-ax) finde ud af at formlen for linjen er y=ax+a og dette kan du bruge til at isolere a ved hjælp af formlen for diskriminanten d. Når du så har ligningen for linjen skærer du den med cirklen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2003 af Xabbu (Slettet)

I opgave 4 vil mit bud være at du skal tegne den ind på normalfordelingspapir. Du afsætter middelværdien og spredningen og kan derefter aflæse hvad du skal bruge.
I det sidste spørgsmål er det en binomialfordeling du skal bruge.

De andre tror jeg ikke lige jeg kan hjælpe dig med :D Men du må endelig spørge hvis der er noget i 4'eren du ikke forstår...

/Xabbu

Svar #4
18. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej igen!
Mange tak for jeres hjælp!... men jeg kan stadig ikke helt løse de sidste spm. i opgave 6 og 7a... håber, at I kan hjælpe mig på vej!
Mange tak for hjælpen.
Hilsen Sasha

Svar #5
18. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Hejsa
Jeg sidder med samme sæt og kan ikke helt finde ud af opg. 3.

-Det første spm. skal jeg indtegne grafen på dobbelt semilogpapir ik'?

-Det tredie spm. kan jeg ikke helt forstå... hjælp!

-Mens det sidte spm. er jeg i tvivl om hvordan jeg skal opstille ligningen. Er det sådan: d*f(x)=2,9
dvs. d*(2,39*X^3,3)=2,9
dvs. 1,05... er dette rigtigt?
Please hjælp...
På forhånd tak
Hilsen Mia

Svar #6
19. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Mia.

Jo i det første spørgsmål skal du tegne på dobbeltlog. papir, og se om det bliver en ret linie.
I det tredje spørgsmål skal du beregne fx f(50) og f(100), og finde forholdet ved at dividere værdierne med hinanden.
I det sidste spørgsmål skal du opstille ligningen g(76)=2,9=d*f(76), og isolere d.

Mvh. Sigmund

Svar #7
19. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Sigmund
Hordan gøre jeg rede for det, i det første spm. -Jeg tror min formulering er lidt kluderet...!
Hilsen Mia

Svar #8
20. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Til Mia.

Du plotter datapunkterne ind i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem, og ser om grafen tilnærmelsesvis bliver en ret linje. Fordi bliver grafen tilnærmelsesvis en ret linje i et dobbeltlog. k-system, så gælder der med god tilnærmelse, at vægten er en funktion f af længden x af formen f(x)=b*x^a.

Mvh. Sigmund

Skriv et svar til: Mat-sæt 2000-8-2V HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.