Kemi

bjerrumdiagram

27. november 2008 af Amaana (Slettet)

Hej!

Er der en der kan hjælpe mig med hvordan man tegner et bjerrrumdiagram?

Jeg har en rapport om buffere og her har jeg vedhæftet min graftegning, men jeg vil bare lave den om til et bjerrumdiagram.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne ud en tabel over sammenhængen mellem syrebrøken og ph inden jeg tegner bjerrumdiagrammet

mange tak på forholden.

Vedhæftet fil: Diagram buffer 2.xls

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af mathon

pufferligningen
skrevet både med
dissociationsgrad, α
og
med
syrebrøk x = [HB]aktuel/[HB]formel

                                         HB   +    H2O    ---> /<---   H3O+   +   B-
ligevægtskoncentrationer       (1-α)cs                              α*cs        α*cs  
                                         x*cs                               (1-x)cs    (1-x)cs

pH = pKs + log(cb/cs) = pKs + log(α/(1-α)⇔  α =  1/(1+10pKs-pH)

eller

pH = pKs + log(cb/cs) = pKs + log((1-x)/x⇔  x = 1/(1+10pH-pKs)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2008 af mathon

x = 1 - α


Skriv et svar til: bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.