Matematik

Trektrinsregl... HJÆLP

27. november 2008 af Bechgren (Slettet)

Hej alle. nogen der kan hjælpe mig videre?

Givet funktion f(x)=2x2-x.

Benyt tretrinsreglen til at beregne f’(3)


Ved at bruge formlen: Delta y/delta x = f(x^0 + delta x) – f(x^0)/delta x


Derefter indsætter jeg tallet tre i stedet for nul så det kommer til at se således ud:


Delta y/delta x = f(x^3 + delta x) – f(x^3)/delta x


Svar #1
27. november 2008 af Bechgren (Slettet)

Hov så lige jeg havde lavet en fejl:

Jeg har lavet den således:

f(2*(3+delta x)^2 – (3 + delta x)) – f(2*3^2-3)/delta x

Nogen der kan hjælpe mig videre :)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/142159


Svar #3
01. december 2008 af Bechgren (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Trektrinsregl... HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.