Matematik

ln ligning

27. november 2008 af seriøs (Slettet)

3 · e^-x+2 = 8

Jeg har bare taget et eksempel..

Hvad skal jeg gør med 2-tallet? altså skal jeg sætte den foran med x således:

-x+2 · ln(e) = 8

eller skal den blive ved med at være opløftet i e  altså:

-x · ln(e^2)  ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

#0 træk 2 fra begge sider, divider med 3 og brug ln


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

... hvis der står 3 · e-x+2 = 8, dividere du først igennem med 3, tager ln og isolere x


Svar #3
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok så 2 skal ned ... og dermed kan den blive trukket fra på begge sider! Det andet kan jeg huske :o)


Svar #4
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

altså jeg dividere med 3 og isolere x... derefter står der e^+2 og det 2 tal skal jeg så trække fra på begge sider.. ok..


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

hmm ...

hvis ligningen hedder 3 · e-x+2 = 8 regner du e-x=2 etc.

hvis ligningen hedder 3 · e-x+2 = 8 regner du e-x+2=8/3 etc.

... husk at sættes paranteser i spg så det ikke kan misforstås :)


Svar #6
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

3 · e^-x+2 = 8

e^(-x+2) = 8/3

x=nl (e^2)  / nl (8/3)

x = nl (e^2) / nl (8/3)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

e-x+2=8/3 ⇔ -x+2=ln(8/3) ⇔ x=2-ln(8/3)


Svar #8
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok  jeg er med på det, som du skriver, men jeg ved ik om jeg skal trække 2 fra på begge sider? eller om jeg så skal opløfte e^2 = 7,389 så

x = nl (7,389) / nl (8/3)


Svar #9
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

ej.. det forvirrer mig nu. Hvor er e henne? Jeg har skrevet nl i stedet for ln.. men hvorfor står det ik på begge sider, som den vi først lavede


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

ln(e2)=2 ... og du tager ln forkert, samt vender din brøk forkert - i din regninger er

x=-ln((8/3)/e2)=-(ln(8/3)-ln(e2))=-(ln(8/3)-2)=2-ln(8/3) ... samme resultat som min i #7


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

3 · e-x+2 = 8

e-x+2=8/3

ln(e-x+2)=ln(8/3)

-x+2=ln(8/3)

-x=ln(8/3)-2

x=2-ln(8/3)


Svar #12
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

ok så du ændre fortegn på den anden side af lighedstegnet. pga. x's fortegnet. ...troede kun der skulle ændres fortegn foran parentesen. Tak for al hjælp ;)


Svar #13
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

unskylde lige noget hurtigt.. gælder den metode også, hvis der står 1 eller 3 eller 4 opløftet i e .. altså at man så skal trække det fra på begge sider i stedet for at opløfte e^1 osv???


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

er ikke helt med ... men generelt gælder ln(ek)=k for alle k


Svar #15
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

det er det jeg mener ok..


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. november 2008 af dara.online (Slettet)

oki ... det er lige som 10-tal logaritmen log, hvor log(10k)=k for alle k ....


Svar #17
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

jep :)


Skriv et svar til: ln ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.