Kemi

Opløselighed af AgCl i NH3

30. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Hej

Opløselighedsproduktet for AgCl i rent vand er 2*10-10 M2

Beregn opløseligheden af AgCl i 0,100 ;M

Jeg har godt nok en del data at arbejde ud fra (spørgsmålet er til et forsøg vi har lavet...), men hvad er princippet bag at finde svaret på ovenstående spørgsmål.

Jeg tænkte selv på noget med ionproduktet af [Ag+] og [Cl-], men det gælder vel kun for vand?

Anyway thanks alot til den der nu orker at svare:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af dnadan (Slettet)

I hvilken opløsning?

Det første du gør, opskriv reaktionen med koncentrationerne neden under, kald max_koncentrationen for x.


Svar #2
30. november 2008 af Petrozza (Slettet)

Hej dnadan

Undskyld har vist ikke skrevet det op:s

Det var i 0,100 M ammoniak, som AgCl skulle opløses i..

Skal jeg så lave reaktionsskema for:

NH3 + AgCl --->   ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2008 af dnadan (Slettet)

... Der er ingen ændring, ammoniak ændrer ikke på opløseligheden af sølvchlorid. (Denne ændres kun, hvis der i forvejen er enten sølv eller chlorid ioner til stede i opløsningen)


Svar #4
30. november 2008 af Petrozza (Slettet)

£3

Jeg kan vist godt se, at jeg har været lidt for nærig med oplysningerne;

Har reaktionen 

AgCl(s) + 2 NH3(aq) ----> Ag(NH3)2+(aq) + Cl-(aq)

Det siges, at der dannes AgCl, når der ikke kan opløses mere sølvnitrat (vha. en titrering med 10 ml KCl..)

I en af delspørgsmålene til rapporten, bedes jeg at beregne antal mol af Ag+. Dette gør jeg udfra antal mol af diaaminkomplekset, da disse må reagere i samme forhold.

Så der er jo nok frie ioner i opløsningen..

Dernæst kommer mit problem med at Beregne opløseligheden af AgCl i 0,100 NH3
 

Tusind mange tak, dnadan for din tid


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2008 af mathon

AgCl's opløselighed i vand er ringe
men

AgCl opløses let i ammoniakvand under dannelse af diamminsølvion

                       AgCl(s)   +   NH3(aq)    →   Ag(NH3)2+(aq)   +   Cl-(aq)


Svar #6
30. november 2008 af Petrozza (Slettet)

# 5

Så jeg tager ionproduktet af diaminsølvion og klorionen, formoder jeg?

På forhånd tusind tak, mathon og ligeledes til dnadan


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2008 af mathon

rettelse:

AgCl(s) + NH3(aq) → Ag(NH3)2+(aq) + Cl-(aq)  

                   AgCl(s)    +    2NH3(aq)    →    Ag(NH3)2+(aq)    +    Cl-(aq)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2008 af mathon

                         AgCl(s)    +     2NH3(aq)     →   Ag(NH3)2+(aq)    +    Cl-(aq)
stofmængder        1 mol              2 mol
                            x               0,1 mol


                                         x/(1mol) = (0,1 mol)/(2 mol)

                                     x = ((0,1)/2)*(1 mol) = 0,05 mol

M(AgCl) = 143,34 g/mol

0,05 mol AgCl i 1 L opløsning ækvivalerer 0,1 mol NH3
0,005 mol AgCl i 100 mL opløsning af 0,1 M NH3
(0,005 mol)*(143,34 g/mol) = 0,7167 g AgCl i 100 mL af 0,1 M NH3
 


Skriv et svar til: Opløselighed af AgCl i NH3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.