Matematik

Gangeregler

30. november 2008 af gAz_2635 (Slettet)

 hej allesammen,

jeg går i 7. og har glemt regnereglerene..

Hvad er 97 x 43

Gerne sådan :

97 x 43

- du ganger xx med xx

97 x 43

xx

xx

Altså skrive det op. Tror at det skylded jeg har glemt hvad man skal med det "x"... plz help.. har lektier til imorgen?


Svar #1
30. november 2008 af gAz_2635 (Slettet)

 PLEASE kan i ikke hjælpe= Det burde ikke kunne tage flere end 2 min


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2008 af Jubbas (Slettet)

Jeg mener at du skal bare starte med at sige 3*7 også 3*9, så sætter du 0 og går så i gang med 4. Og det gør du præcis som du gør med 3.


Svar #3
30. november 2008 af gAz_2635 (Slettet)

 Kan en eller anden ikke hjælpe mig plzz.. #2 forklarede det ikke rigtigt. Hjalp mig slet ikke..!! PLZZ'


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2008 af dara.online (Slettet)

97 x 43
      301 (ganger 7 på 43 ... 7*3+7*40=21+280=301)
    3870 (ganger 90 på 43, som gøres ved at sætte et 0 og gange 9 på 43)
    4171
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2008 af MigM (Slettet)

#4 - Det korrekt, men ikke særlig logisk og lige til. Aj heller den man bør kende til som metode. Det er ret besværlig at opskrive den korrekte måde så kan du ikke spørge din matematiklærer eller dine forældre ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2008 af dara.online (Slettet)

#5 den er logisk nok, men bare ikke særlig læsbar :/ ... dit råd er nok bedere


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2008 af MigM (Slettet)

Vi prøver alligevel...
Måske ser det besværligt ud og der er meget tekst, men det er lidt besværligt at forklare i et forum, men utroligt nemt i praksis. Du vil nemt kunne udregne kommetal og kompliceret gangestykker ved denne metode. Så lær den :o) .. og evt. skriv med når læser det .. så forstår du det nok bedre.

            2
 
97 *     243
--------------
1301
387X
-------
4171

1)Først ganger du 7 med 3 = 21.. Du skriver et 1 - tal og 2 ovenover 4 tallet
2)Så ganger du 7 med 4 = 28.. Og du plusser med de 2 du skrev ovenover 4 tallet = 30
3) Du Sætter så et X under 1 og begynder at regne med 9..
4) Så ganger du 9 med 3 = 27..Og du skriver 7 efter X og sætter et 2 tal over 4 tallet
5) Så ganger du 9 med 4 = 36 .. Og du plusser med 2 = 38
6) Så ligger du det hele sammen... 1+x = 1, 0+7=7, 8+3=11 så skriver du 1 og skriver 1 over 3 tallet og 3 + 1 = 4

Så ialt fik du 4171
 


Skriv et svar til: Gangeregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.