Matematik

Lineær funktion

30. november 2008 af Youngmann (Slettet)

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet A(1,2), og som er parallel med linjen n bestemt ved:

n: 4x-2y=3


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2008 af Isomorphician

Find hældningskoefficienten for n, og brug derefter:

y = a(x - x0) + f(x0) til at finde ligningen


Svar #2
30. november 2008 af Youngmann (Slettet)

Det er lige præcis dét jeg har problemer med; hvordan finder jeg hældningskoefficienten?

Jeg skal på en eller anden måde omskrive ligningen til en "lineær ligning: y = ax+b". Men hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2008 af Isomorphician

4x - 2y = 3

-2y = -4x + 3

y = 2x - 1,5


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2008 af mathon

n: y = 2x - 1,5

Bestem en ligning for den linje, m, der går gennem punktet A(1,2) og har hældningskoefficient 2


Svar #5
30. november 2008 af Youngmann (Slettet)

Ok, mange tak ;)


Svar #6
30. november 2008 af Youngmann (Slettet)

Jeg har fået begyndelsesværdigen til 0. Så lyder mit spørgsmål; skal jeg skrive 0 i ligningen, altså y = 2x+0 eller bare y = 2x? Hvad er mest korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2008 af Isomorphician

y = 2x


Svar #8
30. november 2008 af Youngmann (Slettet)

Danke viele schön!


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.