Matematik

fart

30. november 2008 af amela (Slettet)

please hjælp mig med de her opgaver. jeg kan godt regne hvad det bliver, men kan ikke finde ud af at sætte en ligning op :(

a) fru olsen kører 45 km fra københavn til helsingør.
gennemsnitsfarten er 60 km/t. hvor lang tid tager turen?
b) opstil en ligning der viser hvor lang tid (t), fru olsen har kørt efter x antal med en gennemsnitsfart på 60 km/t.
 

fordel 225 kr. mellem martin og julie sådan at
a) martin får 65 kr. mere end julie
b) martin får 85 kr. mindre end julie?
 

hos familien nielsen drikker børnene kaj og ida mælk.
kaj drikker 1 liter på 2 dage. ida drikker 1 liter på 3 dage.
hvor længer vil 15 liter mælk vare hos familien nielsen?
(opstil en ligning der viser hvor meget de drikker pr. dag!!
 

jeg håber i kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2008 af juventuz (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

I b) er funktionen opbygget sådan, at tiden bliver i timer


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

i b)

t(x)=x/60

idet jeg glemte x i ligningen (men havde skrevet som funktion af x)


Svar #4
30. november 2008 af amela (Slettet)

det er meget brubart, men vil du være så sød at give en forklaring på det. for jeg er ikke sikker på at jeg forstår de ligninger du har opstillet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hvilke er du i tvivl om


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hor længe vil 15 liter mælk vare?

(0.5+1/3)*x=15

x=18

Dvs 15 liter mælk vil vare 18 dage


Svar #7
30. november 2008 af amela (Slettet)

nu skal du se... i den første har du skrevet at tiden kan regnes ud fra t=s/V, hvor s er afstanden og v gennemnitsfarten. når jeg sætter dem ind, får jeg ikke 40, men 0,75??


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

t=s/v=40km/60km/t=2/3 time=40 min


Svar #9
30. november 2008 af amela (Slettet)

ja, nu kan jeg se at det giver mening. tak. jeg har et sidste spærgsmål, hvis du orker at forklare det. i den sidste med mælken. kan ligningen (0.5+1/3)*x=15 bruges til at finde ud af hvor meget de drikker pr dag?


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

Du har over beskedsystemet (næste gang skal du skrive her, da jeg ikk er meget for beskedsystemet, da kun én bruger får noget ud af det. Ikke alle de andre, der måske følger denne tråd i forhåbning om at lære noget nyt) skrevet

"mht til den med mælk.. hvor har du de der 0,5 fra?"

0.5 er fra oplysningen om, at personen drikker 1 liter på 2 dage, hvilket er 0.5 L/dag


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

#9 Se #6 for svar


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hov. Glem #11

Ja, ligningen kan godt bruges til at finde ud af, hvor meget mælk de drikker pr. dag - altså volumenet i alt. Prøv at udregn V(1) altså sætte x=1

x er jo antal dage


Svar #13
30. november 2008 af amela (Slettet)

ok. Jeg kan se at ud fra den ligning, så kan man beregne hvor lang tid mælken vil vare, men jeg er i tvivl om det er samme ligning jeg skal bruge ved at besvare hvor meget de drikker pr dag? det er i parantes det spørgsmål, ved ikke helt hvorfor jeg skrev det på den måde. er bare lidt stresset.


Svar #14
30. november 2008 af amela (Slettet)

aaa ok. nu giver det mening. tak for dine svar. du har fået mig til at forstå det og det er jeg glad for!!!


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

Er det, hvor meget de drikker tilsammen pr. dag eller hver?

Tilsammen er det (0.5+1/3)L=(3/6+2/6)L=5/6L

hver er det 0.5 L og 1/3 L


Svar #16
30. november 2008 af amela (Slettet)

altså jeg skulle opstille en ligning der viser hvor meget de drikker pr dag.


Brugbart svar (1)

Svar #17
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

Som der er gjort i ligningen fra linket

V(x)=(0.5+1/3)x, hvoraf V er volumenet son funktion af x , der er antal dage


Svar #18
30. november 2008 af amela (Slettet)

ok, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.