Matematik

differentialreging

01. december 2008 af 007x (Slettet)

heej...

sidder her med en opg, og kan bare ikke komme nogen

veje...

"opgaven hedder: bestem ved håndkraft ligningen for en tangent til grafen for funktionen f, der har en forskrift:

                  f(x)= 2* ln(x)" ...... er nået så langt at forskriften kommer til at hedde:   f´(x) = 2 * (1/x )

men så står der videre i opg. "og røringspuntet for tangenten har første koordinaten 3"

håber der er nogen der kan hjælpe mig videre...        :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af sigmund (Slettet)

Ligningen for tangenten til grafen for en funktion f(x) er y = f(x0) + f'(x0)*(x - x0). Her er x0 førstekoordinaten til røringspunktet for tangenten. Klarer du resten selv nu?


Svar #2
01. december 2008 af 007x (Slettet)

jamen er ligning ikke rigtig skrevet op?..... og forstår ikke rigtig det sidste der bliver spurgt om???

håber lige du kan forklare... skal jeg så finde anden koordinat?

... 007x...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2008 af mathon

f ' (x) = 2/x

f '(xo) = f '(3) = 2/3

yo = f(3) = 2ln(3) = ln(9)

tangentligning:
y-yo = f '(xo)*(x-xo)

tangentligning i (3,ln(9)):
y-ln(9) = (2/3)*(x-3), som du reducerer
til formatet

y = ax + b


 


Svar #4
01. december 2008 af 007x (Slettet)

hmm... jae nu har jeg vist fattet det .... havde glemt det der med y=ax+b...

men thanks.... anyways... det var en stor hjælp...!


Skriv et svar til: differentialreging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.