Matematik

Kvadrathod - i hånden

02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Hvordan er det nu, man regner kvadratrod ud i hånden? Altså uden brug af lommeregner?

F.eks. kvadratroden af 10? Altså, hvad er formlen?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af Einsteinette (Slettet)

Er det overhovedet muligt? - også endda præcist?

Tjek evt.; http://mathforum.org/dr.math/faq/faq.sqrt.by.hand.html


Svar #2
02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

jeg er også blevet i tvivl om det overhovedet er muligt, for kan simpelthen ikke finde en formel.

Det er bare fordi, jeg har fået en aflevering for, hvor der i en opgave står "Beregn hvert af tallene" og så er der nogle kvadratrodtal... Menes der bare, at det skal trykkes ind på lommeregneren? ;S

Tak for linket (;


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2008 af MigM (Slettet)

Hvis det er simple kvadratrødder kan du siger hvad det ganges med af samme tal for at give tallet. fx.

kvardratroden af 36 = 6  ("6*6=36")
kvardratroden af 25 = 5 ("5*5=25")
kvardratroden af 81 = 9 ("9*9=81")


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

#2 At tage kvadratroden af fx 10 er ikk noget, der forventes at kunne på gymnasiet. Selvfølgelig skal man kunne indse, at det ca. giver 3.1 -3.3, men i en opgave uden hjælpemidler er det ok, at angive et svar i √10


Svar #5
02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Tak for svarene alle sammen.

#4: Når der i min aflevering er en opgave, som hedder "beregn kvadratroden af 93,75" - tror du så, min lærer i virkeligheden bare vil se, om man kan taste tallene korrekt ind på lommeregneren? :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

#5 Har du lært de metoder, der var i et af linkene fra denne tråd? Altså det er en mærkelig opgave, du har fået. Hvorfor skulle man da kunne en færdighed som at tage kvadratroden af 93.75? Altså læreren vil da højst sandsynligt ikke i en aflevering i gymnasiet se, hvorvidt man kan trykke et tal ind på lommeregneren/computeren.

Ellers så spørg læreren, da jeg ikke ved, om du har lært det (noget underligt at lære på gym, da det ikk er brugbart til eksamen)


Svar #7
02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

#6: Jeg har ikke mulighed for at snakke med min lærer inden den skal afleveres - Men jeg er helt sikker på, at han aldrig har gennemgået eller nævnt, at man skal kunne regne med kvadratrod.

Han har godt nok lavet opgaver før, der bare handlede om, at vi skulle lære at taste tallene rigtigt ind - men det her er lige lovlig simpelt nok, så det tvivler jeg godt nok også lidt på...

Opgaven lyder virkelig bare "Beregn tallet 1,764√93,75."

Hmm...

Mht. linket, så kigger jeg på det nu, men er ikke sikker på, jeg forstår det godt nok til at kunne bruge det.. /:


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

#7 Glem linket... ikke noget, du behøver at lære. Den der rod er der faktisk mange, der har problemer med. Opgaven skal løses på pc eller grafregner - ikke i hånd


Svar #9
02. december 2008 af KETpetersen (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det kan nu godt lade sig gøre, men processen er selvsagt noget langsommelig, men får jeg tid og har du stadig mod på at prøve de gamle kunster, så laver jeg det til dig, ellers finder jeg det lige på nettet


Skriv et svar til: Kvadrathod - i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.