Matematik

Integrale

02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

Hvad gør man hvis man i en opgave kun får en x-værdi ud, og skal sætte det ind i et integrale.

Jeg har solvet følgende, hvor jeg kun får følgende x-værdi ud og jeg skal sætte x-værdierne ind i et integrale for at regne et omdrejningslegeme ud,.

solve(2 + cos(x)=2 - cos(x), x)

x=1.5708*(2.*@n1 - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at skrive hele opgaven ind. Måske er x begrænset indenfor et interval.


Svar #2
02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

Det er netop det det er, har jeg lige funder ud af, men jeg kan ikke finde ud af at skrive ind i TI-interactive, at det er i intervallet [-pi/2;pi/2] :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Solve(f(x)=g(x),x)|-pi/2<x<pi/2

Det skulle gerne virke :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

#3 Der skal i TI-Interactive skrives: solve(f(x)=g(x),x)|-pi/2<x and x<pi/2

altid anvende and, når der er 2 oplysninger i én udregning!


Svar #5
02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

solve(2 + cos(x)=2 - cos(x), x) | - pi /2 < x < pi /2

Den vil stadigvæk ikke, det er lidt mytisk.


Svar #6
02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

solve(2 + cos(x)=2 - cos(x), x) | (- pi )/(2) < x and x < ( pi )/(2), den siger bare false.,


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

#6 så løs lidt i hånd

2+cos(x)=2-cos(x)

cos(x)=-cos(x)

0=2*(-cos(x))

nsolve(0=2*(-cos(x)),x) =90, dvs aldrig indenfor det angivne interval


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2008 af dara.online (Slettet)

#6 det skulle den også meget gerne 2+cos(x)=2-cos(x) ⇔0=cos(x) som ikke har nogen løsninger for - pi /2 < x < pi /2


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

Men et sjovt tal, den giver. Der står intet x=... Kigger lige på det :-)


Svar #10
02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

Jamen der står jeg skal beregne et omdrejningslegeme, så skal jeg da bruge nogen x-værdier som jeg kan sætte ind i et integrale, skal jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. december 2008 af juventuz (Slettet)

#8 Enig


Svar #12
02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

altså når jegbare solve uden at angive intervallet får jeg (x=1.5708*(2.*@n1 - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. december 2008 af dara.online (Slettet)

#12 det må være måden dit program skriver løsningen til 2+cos(x)=2-cos(x) for xεR

... 2+cos(x)=2-cos(x) ⇔cos(x) =0 ⇔ x=±π/2+2kπ (kεZ)


Svar #14
02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

Haah, når jeg skal finde ud af hvad omdrejningslegemet er, kan det så være at jeg skal sætte -pi/2 og pi/2 op i integralet? :)


Svar #15
02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

Nå har fundet ud af det nu, det gav 8 pi*sin(x)


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.