Matematik

Opgave angående trekant

04. december 2008 af Pandaaa (Slettet)

Jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal finde linjestykke AB og linjestykke BC.
Jeg skal også finde vinkel B og vinkel C. Det er en trekant.

Problemet er bare at jeg ikke synes jeg har fået informationer nok,
alt hvad jeg ved er at arealet er 30, vinkel A er 39 grader og linjestykke AC er 12.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2008 af mathon

T = ½*b*c*sin(A)

30 = ½*12*c*sin(39°)         hvoraf c kan beregnes

nu kan a beregnes ved brug af cos-relationen
på formen

a = (b2 + c2 - 2bc*cos(A))0,5

B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac))


Svar #2
04. december 2008 af Pandaaa (Slettet)

beklager det sene svar, men jeg kan ikke få udregnet c.

kunne du ikke lige vise hvordan? mine resultater virker lidt skæve..


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2008 af mathon

30 = ½*12*c*sin(39°)

30 = 6*c*sin(39°)

5 = c*sin(39°)

c = 5/sin(39°)  = 7,94508


Svar #4
04. december 2008 af Pandaaa (Slettet)

nååh.. okay takker


Skriv et svar til: Opgave angående trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.