Kemi

beregninger af et forsøg - hjæælp

06. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

jeg har lavvet et forsøg, hvor man skulle finde jernindholdet af ståluld.

men jeg synes ikke helt mine beregninger passer. håber der er en derude, som lige vil lade et blik løbe henover mine beregninger, og se, om jeg har lavet en fejl.

opgaverne og svarene lyder således:

massen af ståluld: 0,123

volumen af Kaliumpermanganat: 16,8 mL = 0,0168 L

2. Beregn stofmængden af permanganat-ioner

n = v*c
n = 0,0168 L * 0,020 M =0,000336 mol
 

det ævivalente forhold i mellem jern og permanganat er: 5:1

4. Beregn stofmængden af jern

n = 5* 0,000336 mol = 0,00168 mol
 

5. Beregn massen af jern

m = n* M
m = 0,00168 * 55,85
m = 0,094

6. Beregn imasse%(Jern)

(0,094 / 0,123)* 100%= 76,2 %
 

på forhånd tusind tak..


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af Arctan (Slettet)

Det er udregnet rigtigt (men husk enheder!). Indholdet af jern i ståluld plejer dog at være væsentligt højere end 76 %.


Svar #2
06. december 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

yahh .. men det her var bare lige skrevet hurtigt...

yah ... det har du ret i .... og  tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2008 af mathon

vedrørende linje 11 i #0

redoxprocessen
er                  

                           2MnO4-   +   5Fe   +   16H+   →   2Mn2+   +   5Fe2+   +   8H2O

hvorfor ækvivalensmængdeforholdet
er
2 dele MnO4- til 5 dele Fe

og ikke 1:5


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2008 af Arctan (Slettet)

#3.

Nu er reaktionsligningen ganske vist

MnO4-(aq) + 5Fe2+(aq) + 8H+(aq) → Mn2+(aq) + 5Fe3+(aq) + 4H2O(l)

...eftersom der forinden dannedes jern(II)ioner i forbindelse med ståluldets reaktion med en svovlsyre-opløsning: Fe(s) + 2H+(aq) → Fe2+(aq) + H2(g).


Skriv et svar til: beregninger af et forsøg - hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.