Matematik

Trigonometri, Geometri

07. december 2008 af xchristiinex (Slettet)

En flagstang står på vandret underlag. Når solhøjden er 55 grader, er skyggens længde 13,9 m.

a. hvor lang er flagstangen?

b. hvor lang er skyggen, når solhøjden er 40 grader?

c. hvad er solhøjden, når skyggen er 10 m lang?

Hvordan kan man regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tegn en tegning der viser situationen. Så behøver du ikke meget andet end nogle simple trigonometriske overvejelser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2008 af CasperWL (Slettet)

Du kan evt. tage fat i cos, sin og tan. - Hvis du har hørt om disse? :)


Svar #3
07. december 2008 af xchristiinex (Slettet)

Ja, det har jeg :)

Jeg har nu fundet ud af opgave A,

ved at tegne det ind i en enhedscirkel.

Men da jeg prøvede det med opgave B,

fik jeg et forkert resultat.

Det jeg gjorde:

Jeg tegner en enhedscirkel.
På x-aksen ligger jeg skyggen.
Jeg måler derefter 40 grader fra origo ud til perferinen.
Jeg måler derefter (x,y) = (0,75;0,66)

For at tjekke, at dette er rigtigt, regner jeg det på lommeregneren.
Cos(40) = 0,77
Sin(40) = 0,64
(x,y) = (0,77;0,64)

I dette tilfælde skal jeg kun bruge x-værdien.

Nu da jeg har fundet x-værdien, ganger jeg tallet med det reelle tal, jeg har fået opgivet (flagstangen = 19,849 m)

0,77 x 19,849 = 15,2837 m.
 

Nogen der kan se, hvad min fejl er?


Skriv et svar til: Trigonometri, Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.