Matematik

diffenrentiere e ?

07. december 2008 af pernillebs (Slettet)

hvordan diffenrentierer jeg e^x ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2008 af Sentinox (Slettet)

Der gælder:

d/dx(e^x) = e^x (I)

Altså er e^x sin egen afledte.

Dette følger af, at det generelt for et tal, a, gælder at:

d/dx(a^x) = a^x*ln(a)

Da ln(e) = 1, gælder (I) altså

/Sentinox


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2008 af Arctan (Slettet)

Indsæt i differentialkvotienten:

lim{Λx → 0}(Λy/Λx)= lim{Λx → 0}(f(x + Λx) - f(x))/Λx

Dermed fås

lim{Λx → 0}(e(x + Λx) - ex)/Λx

= lim{Λx → 0}(exeΛx - ex)/Λx

= lim{Λx → 0}(ex(eΛx - 1))/Λx

Vi betragter nu brøken. Jo tættere Λx går mod 0, desto nærmere nærmer vi os værdien 1. Dvs.

lim{Λx → 0}(ex(eΛx - 1))/Λx → ex·1 = ex.

Dermed er differentialkvotienten af ex lig med ex.


Skriv et svar til: diffenrentiere e ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.