Matematik

Bevis (Vektor)

07. december 2008 af Lisianthus (Slettet)

Hej

Er der ngn der kan hjælpe mig med at bevise følgende .. Ved ikk hvordan jeg kommer igang ...

(med pil for oven) a+b = a+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2008 af pivzen (Slettet)

skulle der ikke så =b+a med pil over


Svar #2
07. december 2008 af Lisianthus (Slettet)

Jo selv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Lav en tegning og overbevis dig selv om det. :)


Svar #4
07. december 2008 af Lisianthus (Slettet)

Hvordan kommer jeg i gang???


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Lav en tegning...


Svar #6
07. december 2008 af Lisianthus (Slettet)

Hvordan det?? Men beviset skal afleveres MED detaljer..


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Well, så opskriv to vektorer, a = (a1 , a2) og b = (b1,b2) og læg dem sammen og se, at det passer.


Svar #8
07. december 2008 af Lisianthus (Slettet)

Hmm okay tak for det . .Prøver ligeee ...


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2008 af srnkrkgrd (Slettet)

Opdel de to vektorer a og b i vektorens koordinater.

a + b = a1*i + a2*j + b1*i +b2*j = (a1+b1)*i + (a2+b2)*j

da kooefienterne til i og j i det sidste udtryk er netop vektorens koordinater, så er formlen a+b vist.

Herefter kan du lave samme øvelse med b+a og det vil give det samme udtryk. Så er a+b = b+a vist.


Svar #10
07. december 2008 af Lisianthus (Slettet)

MANGE tak ..


Skriv et svar til: Bevis (Vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.