Kemi

Databog?

07. december 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Er der nogen der sidder inde med en Databog der kan hjælpe mig?

Det er i forbindelse med mit spørgsmål nedenunder, har brug for ascorbinsyrens korresponderende base til at udregne opgaven. Altså har brug for pKb for ascorbinsyrens korresponderende base, C6H7O6.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af Arctan (Slettet)

Tjah, du ved jo, at pKa for ascorbinsyre er hhv. 4.2 og 11.6. Og for et korresponderende syre-basepar gælder det at:

pKa + pKb = pKw

...hvor pKw = 14 ved ~25 ºC.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2008 af Arctan (Slettet)

pKa → pKs


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2008 af mathon

pKb1 = 14 - pKs1 = 14- 4,3 = 9,7


Skriv et svar til: Databog?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.