Kemi

pufferblandinger

08. december 2008 af Nooni (Slettet)

vi skal udregne pH, dog er jeg usikker på hvordan man gør.

vi har 2 x 50 ml 0,100M nacl-opløsning < her skal pH udregnes

så tilføres der 5 dråber(0,2 ml) 2,0M HCl < den skal også udregnes

i den sidste opløsning kommer der 5 dråber(0,2 ml) NaOH < og den skal også udregnes.

ville være meget glad for hurtige svar, da det er en del af en aflevering som skal afleveres imorgen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af mathon

pOH = -log(0,1) = 1
pH = 14 - 1 = 13

1)
n(OH-) = (0,050 L)*(0,1 mol/L) = 0,005 mol
n(HCl)tilsat = (0,0002 L)*(2 mol/L) = 0,0004 mol

n(OH-)resterende = (0,005 - 0,0004)mol = 0,0046 mol i rumfanget 50,2 mL

pOH = -log(0,0046) = 2,3

pH = 14 - 2,3 = 11,7

2)
n(OH-)tilsat  kan ikke beregnes, da du ikke har anført den tilsatte NaOH's molaritet...


Svar #2
10. december 2008 af Nooni (Slettet)

den er også 0,2M

men det lyder mærkeligt, for da vi brugte pH-meteret blev det pH 1,2. nogen siger at NaCl skal være neutral ?


Skriv et svar til: pufferblandinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.