Matematik

potensfunktioner og procent

08. december 2008 af LiFex (Slettet)

Suk.

Jeg er enten træt er også har jeg ikke forstået procentdelen i potensfunktioner.

y= 25*x^(-0,75)

Der ønsket en bestemmelse af y-faldet i %, når x-værdien stiger med 30%.

Jeg er ude i, at tænke at x=1 og at jeg derfor skal lægge 30% oveni, så x=1, 30.

Resultatet bliver bare ikke noget jeg kan bruge til noget. Kan nogen hjælpe?

Håber nogen kan hjælpe.

På forhånd tak!:)

-Aka


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2008 af richterklanen (Slettet)

y = 25*x-0,75

Når x-værdien vokser med 30%, så er værdien 1,3x, og  og den nye y-værdi er da

yn = 25*(1,3x)-0,75  = 25x-0,75.1,3-0,75 = y*1,3-0,75 osv.


Svar #2
08. december 2008 af LiFex (Slettet)

Hej Richterklan,

Tak!;)


Skriv et svar til: potensfunktioner og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.