Kemi

Esterhydrolyse

09. december 2008 af Munsberg (Slettet)

Hej, er der nogle der ved hvilken enhed hastighedskonstanten har for en esterhydrolyse, hvor reaktionshastigheden skrives som:
v = k • [CH3C(=O)OCH3] • [H3O+] • [H2O]

Har en idé om at det har noget at gøre med hvilken orden reaktionen er, men kan simpelthen ikke finde ud af det og der står ikke noget i min kemibog.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af pod (Slettet)

1/M*S


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2008 af tangen (Slettet)

Kan du evtuelt komme med en forklaring på hvorfor det er sådan...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2008 af mathon

k = {k}*[k] (tal*enhed)

                           [k] = M/(s*M3) = 1/(s*M2) = L2/(s*mol2) = L2*s-1*mol-2


Skriv et svar til: Esterhydrolyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.