Matematik

Redegør (skæringspunkt)

09. december 2008 af stray (Slettet)

Hej igen derude!

En ret linie kaldes 1.

Gør rede for hvordan man kan bestemme skæringspunkterne mellem 1 og koordinatsystemets akser.

Jeg er bare virkelig dårlig til at redegøre, så vil i ikke hjælpe mig lidt? Hvad skal man f.eks. tænke på når man redegører for sådan noget?

På forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2008 af mathon

l: y = ax + b
eller på akseskæringsform

x/(-(b/a)) + y/b = 1

1.-aksen skæres for y = 0
dvs.
x/(-(b/a)) = 1
og x = -(b/a)
S1 = (-(b/a);0)

2.-aksen skæres for x = 0
dvs.
y/b = 1
og y = b
S2 = (0;b)


Svar #2
09. december 2008 af stray (Slettet)

Wow, godt svaret ; D

Der en kun en ting jeg ikke forstår:

Hvordan kommer du fra x = 0 til y/b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af mathon

x/(-(b/a)) + y/b = 1 som for x = 0
giver

0/(-(b/a)) + y/b = 1

y/b = 1

y = b
 


Skriv et svar til: Redegør (skæringspunkt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.