Fysik

Hjælp.-. Mekanik. Haster

09. december 2008 af ninashahin (Slettet)

Nogen der kan give et hint til at opstille en differentialligning, udefra impulssætningen, der beskriver hvordan hastigheden, V, af en vandraket afhænger af tiden t.??

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af SirBille (Slettet)

Prøv at se i din bog, eller google "raketligningen".


Svar #2
09. december 2008 af ninashahin (Slettet)

Har jeg gjort. Det er fordi jeg skal opstille en differentielligning, der beskriver det. JEg har opstillet en differentielligning der beskriver hvordan hastigheden afhænger af massen og en der beskriver hvordan massen afhænger af tiden. MEn kan jeg så udefra disse to finde ud af hvordan hastigheden afhænger af tiden??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Sammenhængen imellem masse og hastighed er impuls.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2008 af SirBille (Slettet)

#2 Regner du massen konstant?


Svar #5
10. december 2008 af ninashahin (Slettet)

ja. Men hvad er samhængen mellem hastigheden og tiden. Skal opstille en differentialligning, der beskriver sammenhængen


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: En kraftændring, det vil sige en resulterende kraft forskellig fra 0, giver en impulsændring.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2008 af SirBille (Slettet)

#5 Når du siger du har hastigheden som funktion af massen, er det så hastigheden af rakettet, eller af brændstoffet? Er det raketten, antager jeg at du siger at brændstoffet skydes ud med konstant hastighed?

hvis du antager at massen af raketten er konstant (#5), og at brændstoffet skydes ud med konstant hastighed. så har du jo at delta(v_raket)*m_raket = delta(m_brændstof)*v_brændstof


Svar #8
12. december 2008 af ninashahin (Slettet)

Ja det er helt rigtigt. Og udefra impulssætningen er jeg kommet frem til denne ligning:

v = ln(mb/m)*Vg
Udefra dette, kan man se, at rakettens voksende hastighed afhænger af forholdet mellem rakettens begyndelses- og slutmasse ganget med den hastighed, hvormed brændstoffet forlader raketten på.
 

Og når jeg så ved at ´vandet udstødes af raketten med en konstant masse pr. tid og den udstødte vand bevæger sig med en konstant fart i forhold til rakatten.

Så er spørgsmålet som jeg skal besvare: hvordan afhænger hastigheden af tiden for en lodret bevægelse under overstående antagelse.???

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. december 2008 af SirBille (Slettet)

okay. da massen af rakettet (m) er konstant, så er det kun mb der er en variabel. Den skal du så skrive op som en funktion af tiden. Altså fx. der kommer 1kg brændstof ud i på 10 sec., dvs at der kommer 0.1kg brændstof ud i sec. Så får du at mb(t) = 0,1kg/s * t


Skriv et svar til: Hjælp.-. Mekanik. Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.