Matematik

En båd sejler - trigonometri

09. december 2008 af 1234567ii (Slettet)

Hej.


Jeg har fået en opgave som lyder følgende (ikke tryk væk fra siden - jeg giver jer bare lige opgaveformuleringen, så i bedre kan sætte jer ind i det - ikke så jeg selv ikke har gjort nogle tanker)


En båd sejler fra punkt A til punkt C, men opdager ved punkt C and den burde være sejlet til punkt B, så den sejler mod punkt B. Find ud af, hvor langt der er fra A-C-B, når det på forhånd vides, at |CB|=10km, |ABC| er 4 km længere end |AB| og vinklen C er lig 120 grader.


Jeg er selvfølgelig ikke en af dem, der bare smider et spørgsmål herind, og så forventer en direkte løsning. Jeg har i stedet overvejet, at opstille længderne af siderne som ligninger, så jeg derefter kunne indsætte dem i sinusrelationerne.


|AB| = x-4
|CB| = 10
|AC| = x-(x-4)-10

Samtidig har vi sinusrelationen, som siger at sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c

Jeg får dog dette problem, at hvis jeg indsætter og løser, får jeg endnu en ubekendt, hvilket jeg så skal finde en ny ligning til. Trigonometri går jo ud på lige at få åbenbaringen, til at kunne se problemet. Hvis man ikke kan få øje på det, kan man sidde i flere timer bare og stirre på det? Er der nogen der kan se det?

På forhånd rigtig mange tak.
 


 


Svar #1
09. december 2008 af 1234567ii (Slettet)

Jeg skulle gerne have vedhæftet en fil, men ellers kan jeg godt konfigurere en skitse og lægge den ind på peecee. Hvis interesserede savner grafisk støtte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af richterklanen (Slettet)

hvad mener du med |ABC| ?


Svar #3
11. december 2008 af 1234567ii (Slettet)

|ABC| = A-B-C (kæmpe skrivefejl af mig)


Skriv et svar til: En båd sejler - trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.